Om LCHF

Blogg Hälsa och träning

Det är inte en diet riktigt för du är aldrig hungrig och äter tills du är mätt. Fettet i sig är mättat, den "förstör" ditt sug efter sötsaker. Precis som våra förfäder gjorde (jag menar de i grottan). Då var alla friska och ingen var tjock.

Du behöver inte räkna kalorier eller väga maten, och glömm alla LIGHT produkter.

Det finns goda vetenskapliga skäl för att äta enligt LCHF. När man undviker socker och stärkelse i livsmedel, blodsocker stabiliseras och hormoner som producerar insulin minskar. Fettförbränningen ökar och man är mättare.

Om man vill gå ner i vikt och börja må bra, börjar man med LCHF, men efter en tid (individuellt), borde man öka intag av bra (långsamma) kolhydrater för det behöver vår kropp.

OBS för diabetiker!
Du bör rådfråga din doktor innan du påbörjar med LCHF metoden, speciellt om du har diabetes och medicinerar för detta. Metoden har stor inverkan på kroppens blodsockerhalt och insulinnivåer och tar du läkemedel mot din diabetes kan det orsaka farliga blodsockerfall.

Mindre kolhydrater som höjer sockret i kosten minskar behovet av mediciner för diabetes. Om du tar samma dos av insulin som före du börjat med LCHF, då kan der orsaka blodsockerfall. Var försiktig och kontrollera blodsockret regelbundet om du ska äta enl. LCHF.

Äta / dricka: all kött, mejeriprodukter (med mycket fett), majonnäs, ovan jord grönsaker, frukt men med måtta (1/dag som dessert), avokado, korv, vatten, mineralvatten, vin, whisky, cognac, vodka, dricker utan socker, mörk choklad, men lite och med minst 70% kakao...

Ät inte / dryck inte: potatis, ris, pastaprodukter, under jord grönsaker (men morötter och lök går bra), socker, läsk, öl ..


Kommentera

Next Ät chocklad - gå ner i vikt!?

Giglio.se