Äggfri sockerkaka/tårtbotten

Recept Recept för allergiker (Ej LCHF)

Ingredienser

  • 4,5 dl vetemjöl
  • 3 dl socker
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 3 dl mjölk
  • ev 3 msk kakaopulver (om man vill ha chokladbotten)

Tillagningssätt

Blanda vetemjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål. (och ev kakao)
Smält matfett.
Rör ner matfett och mjölk i mjölblandningen.
Blanda noga så att det inte blir klumpar.
Häll smeten i väl smord och bröad form som rymmer 1,5 liter. 

Grädda i nedre delen av ugnen i 200° ca 45 minuter.
Låt kakan stå kvar i formen en liten stund innan den stjälps upp.


Kommentera

Nästa Broccolibollar

Giglio.se