Broccoli soppa

LCHF Lunch/ Middag

Ingredienser:

  • 700-800 gr broccoli
  • 1 medelstor gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 5 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 100 gr färskost
  • 2 buljongtärningar
  • salt, peppar
  • 1 msk torkad basilika

Tillagningssätt

  1. Skiva eller hacka broccolin. Skala och hacka lök samt vitlök.
  2. Fräs lök och vitlök i olivolja några minuter. Tillsätt broccolin och fräs någon minut.
  3. Blanda vatten med buljongtärning, grädde, ost, dvs alla andra ingredienser.
  4. Häll blandningen över broccolin och koka upp och sedan sänk till medel tempretur och låt koka i ca 15 min.
  5. Mixa med stavmixer eller mosa broccolin lite med ex. en potatisstöt så blir den krämigare.
  6. Smaka av broccolisoppan med salt och peppar. 

Kommentera

Nästa Kesobröd i långpanna version 1

Giglio.se