Cheesecake LCHF

Recept LCHF Efterrätt

Botten

  • 250g nötter
  • 1 tsk kanel
  • 100g smält smör

Fyllning

  • 500 gr Philadelphiaost
  • 3 ägg
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1/2-1 dl sötströ eller sukrin

Topping

  • 4 dl Créme Fraiche (34%)

Tillagningssätt

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mixa nötterna ordentligt.
  3. Blanda sedan i kanel och smält smör till en massa.
  4. Fördela i en form (ca 24cm) med löstagbar botten.
  5. Förgrädda mitt i ugnen 10 min.
  6. Vispa osten jämn.
  7. Tillsätt ägg, sötningsströ och vanilj pulver.
  8. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 45 min.
  9. Låt kakan svalna något.
  10. Rör Créme Fraiche tills den blir till en jämn, lite rinnigare smet och bre den över kakan i ett jämnt lager.
  11. Grädda ytterligare 10 min.
  12. Låt kakan kallna och ställ i kylskåp minst två timmar innan den serveras väl kyld, gärna garnerad med bär.

Kommentera

Nästa Amerikansk cheesecake LCHF

Giglio.se