Kardemumma skorpor LCHF
Ingredienser
- 75 gram smält smör
- 3 ägg
- 3 dl mandelmjöl
- 1 dl kokosnötsmjöl
- 1 msk fiberhusk
- 3 tsk stött kardemumma
- 2 msk honung
- 2 tsk bakpulver
Tillagningssätt
- Smält smöret och ta i kardemumman i det lite varma smöret. Låt svalna lite.
- Vispa äggen fluffigt i några minuter.
- Tillsätt smöret och blanda väl.
- Blanda alla övriga torra ingredienserna och blanda ner dem väl i smeten. Låt svälla i 5-10 minuter.
- Rulla en längd 25-30 cm lång och forma till den något, lägg längden på bakplåtspapperklädd plåt.
- Grädda i ugnen i 175 grader i 30 minuter ta ut plåten och sänk därefter värmen till 100 grader.
- Ta ut dem och skär längden i sneda ca 1,5 cm bitar sära på dem och med luft emellan (ca som på bilden), ställ in dem i ugnen igen, låt ugnen stå lite på glänt med en träslev emellan. Torkas i ca 1.5 timma, känn på dem så de är torra, låt de annars stå lite till.