Lammfärsbiffar med fetaost

Recept LCHF Lunch/ Middag

Ingredienser

  • ca 600 gram lammfärs
  • 1 ägg
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 hackad eller riven gullök (jag använder mycket min lilla hackmaskin)
  • finhackad färsk rosmarin eller torkad, gör lika bra
  • lite oregano
  • salt, peppar
  • 1 msk vegeta
  • fetaost

Tillagningssätt

  1. Blanda ihop alla ingredienser utom fetaosten.
  2. Forma tunna biffar.
  3. Smula fetaost i mitten på biffarna och lägg på lite färs ovanpå och "göm" osten i mitten så att osten inte kan rinna ut vid stekning.
  4. Stek sedan på medelvärme i ca 10-15 minuter totalt. Jag brukar inte titta på klockan så noga men ser till att biffarna får en fin färg.

Servera med brocollimos eller en kall sås gjord på matlagningyoghurt, lite röd chili, en halv riven vitlöksklyfta och en sallad med tomat, gurka, lök och ev fetaost.

 

 


Kommentera

Nästa Lax med sesamfrön

Giglio.se