Ost och salamipaj
Pajskalet för 4 portioner
- Smör
- 4 ägg
- 1 dl grädde
Fyllning
- 1½ dl grädde
- 1 pkt salami, kycklingkorv eller annan korv
- 2 dl creme fraiche
- 250 g riven ost
- peppar
Tillagningssätt
Sätt ugnen på 225 grader och börja med att smälta lite smör i pajformen.
Vispa sedan ihop ägg, grädde och häll i formen och grädde i ugnen tills det får en fin färg.
Skär/klipp köttet i bitar i önskad storlek och stek.
Smält sedan crème fraichen i en kastrull och ha i den rivna osten, köttet och grädden.
Om du vill så kan du även passa på att hälla i det överblivna fettet från stekpannan.
Fördela sedan ostsmeten i pajskalet och krydda med svartpeppar.
Grädda sedan tills pajen får gyllenbrun färg, ca 15-20 min.
Låt pajen sedan vila i ca 15 min innan du serverar!