Ost och salamipaj

Recept LCHF Lunch/ Middag

Pajskalet för 4 portioner

  • Smör
  • 4 ägg
  • 1 dl grädde

Fyllning

  • 1½ dl grädde
  • 1 pkt salami, kycklingkorv eller annan korv
  • 2 dl creme fraiche
  • 250 g riven ost
  • peppar

Tillagningssätt

Sätt ugnen på 225 grader och börja med att smälta lite smör i pajformen.
Vispa sedan ihop ägg, grädde och häll i formen och grädde i ugnen tills det får en fin färg.
Skär/klipp köttet i bitar i önskad storlek och stek.
Smält sedan crème fraichen i en kastrull och ha i den rivna osten, köttet och grädden.
Om du vill så kan du även passa på att hälla i det överblivna fettet från stekpannan.
Fördela sedan ostsmeten i pajskalet och krydda med svartpeppar.
Grädda sedan tills pajen får gyllenbrun färg, ca 15-20 min.
Låt pajen sedan vila i ca 15 min innan du serverar!


Kommentera

Nästa Köttfärsbiffar

Giglio.se